Tervetuloa kuppikakut.fi – blogiin!

Tervehdys kuppikakkujen ystäville!

Kohtalaisen harkinnan jälkeen päätin aloittaa kuppikakku-blogin.  Ammatiltani olen kaikkea muuta kuin leipuri (entinen farmaseutti, nykyinen bioteknologi), mutta jonkinlaisen jauhopeukalo-geenin olen lienee periytynyt äidiltäni ja loput taidot olen oppinut yrityksen ja erehdyksen kautta. Vuosien varrella leipomuksia olen tehnyt pääasiassa omaksi, mieheni, työkavereiden ja ystävien iloksi.  Ja nyt tulevaisuudessa myös teidän iloksenne!

Lisähaasteen leipomisharrastukseen on tuonut keliaakikko mieheni. Ja kieltämättä alkuun gluteenittomien jauhojen kanssa meinasi mennä sormi suuhun, mutta nyt, lähes kymmenen vuoden treenaamisen jälkeen, en enää tavallisia jauhoja osaa edes kaivata.  Senpä vuoksi tämän blogin ohjeet on kaikki testattu gluteenittomiin jauhoihin. Mutta yleensä reseptit toimivat myös vallan mainiosti perus vehnäjauhoillakin.

Perheeseeni kuuluvat miehekkeeni lisäksi kaksi norjalaista metsäkissaa ja vapaa-ajan ongelmat olen hoitanut harrastamalla ratsastusta, voimistelua sekä kuntosalia enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Leipominen on lähinnä viinkonloppujen ekstrakiva juttu, ei vie paljon aikaa, mutta tuo hyvän mielen.

Miksi aloitin blogin?

Aloitin tämän blogin useasta eri syystä. Ensinnäkin, hyvin ilmeisestikin, pidän erityisen paljon kuppikakuista. Ne ovat nimensä mukaisesti pieniä kakkuja, joihin voi tuoda makuja ja ideoita täytekakuista, kuivakakuista, makeisista, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä… vain mielikuvitus on rajana. Lisäksi pidän siitä, että jokaisen kuppikakun voi koristella kauniiksi. Erilaisten pursotuksien ja koristeiden kanssa näpertely on kivaa puuhaa. Ja kokonaisuuksien suunnittelu vielä kivempaa 🙂

Toinen syy miksi aloitin kuppikakut-blogin on hyväksitodettujen reseptien tallentaminen. Liian usein olen kirjoittanut ohjeen jollekin lappuselle, joka on kadonnut jo seuraavaan leipomiskertaan mennessä. Jospa tästä alkaen reseptit olisivat paremmassa järjestyksessä ja jemmassa.

Kolmas ja viimeinen syy tämän blogin perustamiselle on intohimo leivontakuviin. Jos lähden hakemaan netistä reseptiä teen sen aina kuvahaun perusteella. Valitsen kuvien joukosta parhaimmat ja kurkkaan niiden reseptit läpi ja useimmiten muokkaan muutaman sivuston perusteella itselleni mieleisen ohjeen.  Myös tämän blogin tarkoituksena on panostaa kivoihin kuviin. Vielä olen melkoisen avuton kuvaamisen kanssa, mutta hyvä kamera ja erinomainen tuki löytyy kotoa, joten jospa joku päivä harjaantuisin silläkin saralla.

Mitä blogi tulee pitämään sisällään?

Kuppikakut.fi-blogi tulee keskittymään nimensämukaisesti vain ja ainoastaan kuppikakkuihin. Tarkoituksenani on jakaa vain omia testaamiani kuppikakku-reseptejä ja kuvia helpottamaan gluteenittoman leivonnan kanssa tuskailevia leipureita. Tarkoituksenani on julkaista uusi resepti viikottain. Toki muun elämän asettamat vaatimukset voivat muokata julkaisuaikataulua, ja liian ryppyotsaisesti en halua tätä tehdä. Ennemmin ilolla leipoen.

Kenelle kirjoitan

Kirjoitan kaikille kuppikakkujen ystäville, gluteenittomasta leivonnasta kiinnostuneille ja kakkukuvien äärellä kuolaaville ihmisille. Myös satunnaiset reseptin bongaajat ovat enemmän kuin tervetulleita. Otan vastaan kaikenlaista palautetta ja toiveita erilaisista resepteistä, joten jätäthän rohkeasti palautetta kommentteihin! Toivottavasti viihdyt mukana.

 

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *