Juhannusruusuja

Valkosuklaa-raparperi-kuppikakut

Juhannuksen iloksi leivoin valkosuklaa-raparperi-kuppikakkuja valkoisin ruusupursotuksin.Raparperin paras sesonki on jo taittunut, mutta onneekkaasti työkaverin kautta sain käsiini vielä nipun tuoreita varsia. Raparperin kirpsakka maku kuuluu ehdottomasti alkukesään ja tuo aina niin ihania muistoja lapsuudesta ja äidin tekemästä raparperipiirakasta.  Näihin kuppikakkuihin on tuotu perinteisen raparperipiirakan makua sekä lisämakeutta ja kermaisuutta valkosuklaan muodossa.  Taikinan pohjana on muna-sokeri-vaahto, minkä ansiosta kuppikakkujen rakenne on keveä. Nämä maistuvat sellaisenaankin esimerkiksi kahvin kera, mutta jos haluat täydellisen makuelämyksen, yhdistä mukaan vanilja-tuorejuusto-kuorutte.  Tähtityllan avulla kuorrutteen voit pursottaa kauniiksi valkoisiksi ruusuiksi kuppikakkujen ylle. Taatusti herkullinen ja näyttävä jälkiruoka, jonka voit kuljettaa mökille valmiiksi paistettuina ja lisätä vain kuorrutteen ennen tarjoilua.

Resepti  (12 kpl)

Taikina

100 g voita

2.5 dl sokeria

3 kananmunaa

4.5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

100 g valkosuklaata

200 g raparperia eli pari vartta

Kuorrute

2 dl kermaa

1 dl sokeria

200 g tuorejuustoa

2 tl vaniljakreemi-jauhetta

loraus sitruunamehua

muutama pala valkosuklaata koristeluun

Valmistus

1.  Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja jaa muffinssivuoat muffinssipellille tai leivinpaperoidulle uunipellille.

2. Kuori ja paloittele raparperit pieniksi kuutioiksi.

3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi.

4. Sulata voi ja anna jäähtyä.

5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri hyvin omassa astiassaan.

6. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.  Sekoita jäähtynyt voisula muna-sokeri-vaahtoon. Lisää seuraavaksi jauhoseos ja huoneenlämpöinen maito vuorotellen taikinaan.  Lisää lopuksi raparperipalat ja valkosuklaa käännellen taikinan sekaan.

7.  Jaa taikina muffinssivuokiin ja

paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

8. Vatkaa kerma sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja loraus sitruunamehua. Vatkaa sekaan vielä vaniljakreemi-jauhe. Annostele jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele esimerkisksi valkosuklaakiehkuroilla.

9. Nauti!

Tämän taikinan ohje on mukailtu K-ruoka-sivuston ohjeesta ja kuorrute on oma onnistunut kokeilu. Kuorrutetta tulee tällä ohjeella reilusti ja puolitettukin annos voisi riittää. Tosin kuorrute sopii hyvin myös esimerkiksi lettujen kanssa syötäväksi 😉

Omassa keittiössäni käytän lähes yksinomaan gluteenittomia jauhoja. Tällä kertaa käytin Semperin Finmix-jauhoseosta, mutta ohje toimii yhtälailla tavallisilla vehnäjauhoillakin.

 

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *