Kentucky Butter Cake Cupcakes

Kentakilaiset kuppikakut ruusupursotuksilla

ruusupursotukset, Wilton 1M

Tämänkertainen kuppikakkuresepti on keikkunut kokeiltavien leivonnaisten joukossa jo tovin. Löysin joulun kuivakakkureseptejä selaillessani ohjeen Kentucky Butter Cake-kakkuun. En ollut tähän aiemmin törmännyt ja resepti vaikutti sellaiselta, että sopisi hyvin myös kuppikakuiksi. Resepti on siis netin syövereistä napattu (muistaakseni homemadehooplah.com) ja gluteenittomien kuppikakkujen muotoon sopivaksi muokattu (kupit deseiksi ja jauhojen määrää hieman muuteltu gluteenittomille jauhoille sopiviksi).

Tämän taikinan valmistaminen on helppoa ja saa kyseenalaistamaan monimutkaiset valmistusvaiheet. Olin niin tottunut tavalliseen ohjeeseen missä sokeri ja pehmeä voi vatkataan vaahdoksi, lisätään munat yksitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut jauhot nopeasti taikinan sekaan, että tämä ohje kieltämättä herätti epäilykseni. Mutta annoin ohjeelle mahdollisuuden. Ohje kuuluu nimittäin näin: mittaa pehmeä voi ja loput ainekset samaan kulhoon. Vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneella 3-4 minuuttia. Ja taikina on valmis. Ja ei tietoakaan leivinjauheen epätasaisesta jakautumista taikinassa, jokainen kuppikakku kohosi yhtälailla nätisti.

Kentakilaiseen kakkuun kuuluu olennaisena osana sokeri-voi-kuorrute, jolla valellaan uunituore kakku. Kuorrute imeytyy kakun pintaan tuoden kakkuun lisämakeutta ja mehevyyttä. Jos haluat vähäntää sokerin ja voin määrää, voi kuorrutteen jättää pois. Tällöin lopputuloksena on tavalliset vaniljakuppikakut.

kentakilaiset kuppikakut ruusupursotuksilla

Perinteisiin kentakilaisiin kakkuihin ei sokeri-voi-kuorrutteen lisäksi tule enää kermapursotuksia. Nämä yksilöt kuitenkin päätyivät hyvän ystäväni syntymäpäivä-kahveille, joten halusin niistä näyttävämpiä. Joulun alla käväisin Confetin myymälässä ja ostin muutamia uusia leivontatarvikkeita. Nappasin sieltä mukaani muun muassa muutaman Wiltonin tyllan, jota pääsin viimein näihin kokeilemaan. Näiden kuppikakkujen pintaan pursotetut ruusut tein Wiltonin 1M-tyllalla ja täytyy kyllä todeta, että huippu tuote! Ruusuista tuli muhkeita ja muistuttivat kovasti aitoja ruusuja. Voi hyvinkin olla, että näitä ruusuja näkyy jatkossakin näillä sivuilla 😉 Ja olen melko varma, että kyseisellä tyllalla saa hyvää jälkeä myös kokemattomampi leipuri. Pitäisi kuulua jokaisen keittiön perusvarusteluun 🙂

Tein pursotuksista kaksiväriset. Värjäsin pienen osan kermavaahdosta punaisella elintarvikevärillä ja sivelin pursotuspussin laidoille ennen kuin täytin pussin valkoisella vaahdolla. Tällä vinkillä saa helposti tehtyä kivoja pursotuksia.

Kentucky Butter Cake cupcakes

Mutta itse ohjeeseen.

Kentucky Butter Cake kuppikakut (12kpl)

Taikina

110g voita

2 dl sokeria

2 isoa kananmunaa

1/2 rkl vaniljauutetta

3 dl jauhoja (Semper Finmix)

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

1 dl kermaa

Sokeri-voi-kuorrute

35g voita

1dl sokeria

1rkl vettä

1tkl vanijauute

Kermapursotukset

2 1/2 dl vispikermaa

3/4 dl sokeria

1 rkl vaniljakreenijauhetta

punaista elintarvikeväriä

Valmistus:

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja asettele leivosvuoat muffinssipellille.

2. Mittaa pehmeä voi ja loput aineet kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimelle tai yleiskoneella 3.4 minuuttia.

3. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 17-20 minuuttia.

4. Yhdistä sokeri-voi-kuorrutteen ainekset pienessä kattilassa. Lämmitä kunnes voi on sulannut ja sokeri liuennut. Valele lämpöisten kuppikakkujen ylle. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe vatkaten vaahdon joukkoon. Ota pieni osa vaahdosta erilliseen kulhoon ja sekoita punaista elintarvikeväriä joukkoon. Sivele pursotuspussin pinnat ensin punaisella vaahdolla ja täytä pussi sen jälkeen valkoisella vaahdolla. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen ylle.

6. Nauti!

 

 

Please follow and like us:

1 thought on “Kentucky Butter Cake Cupcakes”

  1. Pingback: Pääsiäisen kuppikakut – Kuppikakut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *