Kanelikuppikakut

Kanelikuppikakut teehetken piristykseksi

Syksyn pimetessä (ja joulun lähetessä) ajaudun usein leipomaan mausteisempia kakkuja ja leivonnaisia. Jostakin syystä erityisesti kaneli tuntuu viehettävän. Havahduin tänäänkin selailemasta erilaisten maustekakkujen ohjeita (usko pois niitäkin on tuhat ja yksi eri versiota!) ja haaveilin pipareista ja taatelikakuista. Aika monta uutta ideaa syntyi uusiin kuppikakkuihinkin. Nämä kanelikuppikakut tein jo muutama viikko sitten, mutta ovat kiva ja helppo leivonnainen vaikka isänpäiväksi.

kanelikuppikakut, kanelimuffinssit

 

Kakkupohjan reseptin nappasin Sally’s baking addiction-sivustolta (Snickerdoodle cupcakes) ja muokkailin Suomalaisiin mittayksiköihin ja gluteenittomille jauhoille sopivaksi. Taikina on helppo valmistaa, jogurtin tilalle voi laittaa mitä tahansa hapanmaitotuotetta, kuten kermaviiliä, creme fraihea, rahkaa tai piimää. Tämä on sellainen resepti, johon ainekset löytyvät usein kaapista ilman erityisempiä hankintoja. Sanoisinko, että niin perus simppeli resepti kuin olla ja voi. Taikinaan tulee mausteeksi vaniljaa ja kanelia. Varsinainen kanelinmaku saadaan kuitenkin annostelemalla vuokiin taikinan kanssa vuorotellen kaneli-sokeri-seosta. Seosta voi laittaa huoletta reilulla kädellä, ainakin jos on kanelin ystävä 🙂

kanelimuffini

Nämäkin kuppikakut maistuvat muffinien lailla ilman kuorrutetta, mutta juhlavamman version saat aikaiseksi kuorruttamalla kuppikakun. Koska näiden kuppikakkujen makumaailma on yksinkertainen, niihin voi helposti yhdistää oman maun mukaan kuorrutteen. Ainakin vanilja, kaneli, omena ja kinuski toimivat loistavasti. Itse päädyin kokeilemaan Violan uutta kinuskituorejuustoa, josta tein raidallisen pursotuksen yhdessä vaniljaisen tuorejuusto-kermavaahdon kanssa. Kinuskituorejuuston maku oli yllättävän mieto, ja kokonaisuudesta tuli varsin hillitty. Maistui ihanalta teen kera, ja kupillisen ääressä hävisi parikin parempiin suihin.

Kanelikuppikakut  (12 kpl)

Taikina

3.5 dl jauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

2 tl kanelia

2.5 dl sokeria

115 g voita

1 kananmuna

1 dl jogurttia

1.5 dl maitoa

2 tl vaniljauutetta

Kaneli-sokeri-seos

1 dl sokeria

2 rkl kanelia

Kuorrute

1/2 pkt kinuskituorejuusto (Violan)

1/2 pkt maustamaton tuorejuusto

1 dl kerma

1/2 dl sokeri

1-2 tl vaniljakreenijauhe

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja asettele vuoat muffinssipellille.
  2. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, kananmuna, jogurtti, maito ja vaniljauute.
  3. Sekoita kuivataineet (jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli) keskenään. Sekoita erissä taikinaan.
  4. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään.
  5. Jaa taikina vuorotellen kaneli-sokeri-seoksen kanssa vuokiin. Aloita takinakerroksesta ja lopeta kaneli-sokerikerrokseen.
  6. Paista 180 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe vatkaten. Jaa kermavaahto kahteen erään, sekoita toiseen kinuskituorejuusto ja toiseen maustamaton tuorejuusto. Lusikoi pursotuspussiin, pussin eri laidoille ja pursota haluamallasi tavalla kuppikakkujen ylle.
  8. Nauti!

nopea herkku

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *